Lapinreissu oli ja meni. Säät suosivat ja ulkoiltua tuli ahkerasti Tenojoen jäällä ja lähiympäristössä, suksilla ja ilman. Koirien kanssa meni hyvin aina lähtöä edeltävään päivään asti, jolloin sattui pieni rähäkkä. Tomppa ja Selma ottivat yhteen sillä seurauksella että Tompan haavoja paikattiin Kaamasmukassa, karigasniementien varrella toimivan Inarin kunnaneläinlääkärin toimesta ja porokoiratesti jäi valitettavasti tällä kertaa väliin. Toivottavasti se on ensi talvena pelikunnossa. Harmin paikka

 

Velmu tarkeni tuulisesta kelistä huolimatta pääsääntöisesti hyvin. Välillä oli takkia päällä ja välillä lämmiteltiin toppatakin sisällä. Pakkasta oli päivisin vain muutama aste. Paljon sitä tuli kuitenkin kannettua, painoa Velmulla onneksi on niin vähän että lenkkeily onnistui siitä huolimatta.

Toinen korvakin nousi reissun aikana.

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Viime sunnuntai-iltana  (18.3) Velmu ahmi ksylitolpurkkaa sillä seurauksella että se kiidätettiin päivystävälle eläinlääkärille Hattulaan (Vethaus). Oksetus kotikonstein (suola) ei ollut onnistunut, eläinlääkärillä se sai piikin ja vatsa tyhjeni. Selvisi että Velmu oli syönyt viisi purukumia, kaikki olivat onneksi kokonaisia, tämä varmasti hidasti imeytymistä. Jotain iloa siitä ahneudestakin... Velmu laitettiin glukoositippaan jotta sen verensokeri ei laskisi ja se joutui jäämään yöksi tarkkailuun. Illalla ja seuraavana aamuna otetuissa maksakokeissa ei havaittu poikkeamia normaalista joten maanantai-iltana se haettiin kotiin.

Loppu hyvin, kaikki hyvin.

 

-------------------------------------------------------------------------------

 

Eilen käytiin taas eläinlääkärillä. Tällä kertaa käytiin näyttämässä korvia ja saatiin ekat rokotukset. Korvat olivat siistit, varoiksi saatiin kuitenkin lisää tippoja mukaan, jos vaiva vielä jatkuisi. Siru löytyi helposti ja molemmat kiveksetkin ovat nyt laskeutuneet! Tulevaa jalostuskäyttöä odotellessa

 

------------------------------------------------------------------------------

 

Koulutus on edennyt hissukseen. Naksuttelemalla harjoittelemme kahdesti päivässä. Velmu syö siis kolme kertaa päivässä ja kahtena kertana joutuu ruoan eteen hiukan työskentelemään. Se osaa mennä käskystä maahan ja istua. Työn alla on sivulletulo ja seuraaminen, eiköhän se tästä. Motivaatiota ainakin piisaa, Velmu on todella ahne.

Innostuu se toki leluistakin. Tiistaina omalla hallivuorollamme tuli naksuteltua noutoa ja muuten vaan leikittyä sen kanssa. Pallon perään se lähtee hurjaa vauhtia ja mikä parasta, se tulee haastamaan lelun kanssa joten leikkiminen on helppoa. Taistelutahto helpottaa palkkaamista, täytyy vaan varoa ettei se lämpene liikaa.

 

----------------------------------------------------------------------------

 

Painoa tulee vajaa kilo viikossa, mikä on oikein hyvä kasvuvauhti eikä missään nimessä liian nopea. Mitään ontumisia ei ole ollut ja se on hoikassa kunnossa. Ruokaa tulee kolmesti päivässä, 180-200g, 180-200g ja 200-250g. Kaksi ensimmäistä ruokintakertaa on liha/luu aterioita (broilerin siivet tai kaulat), kolmas ateria koostuu lihasta ja kasvissoseesta (50%-50%). Iltaruokaan lisään C- ja B-vitamiinia, merilevää ja tilkan kalanmaksaöljyä. Välillä myös piimää/jogurttia ja kala-/pellavansiemenöljyä. Liha on pääsääntöisesti ollut broileria, muutaman kerran se on saanut lammasta ja eilisiltana ensimmäistä kertaa nautasikaa.

 

Painonkehitys:

7vko 5,3kg

8vko 6,1kg

9vko 6,8kg

10vko -

11vko 8,5kg

12vko 9,1kg

 

-------------------------------------------------------------------

Kaupunkikävelyillä Velmua on käytetty paljon. Välillä on ollut mukana koko poppoo, välillä ollaan menty kaksisteen. Se on edelleen supersosiaalinen ja haluaisi mennä jokaisen vastaantulijan rapsuteltavaksi. Se ei häiriinny liikenteen melusta, junista eikä oikeastaan mistään metelistä. Vastaantuleviin koiriin se saattaa reagoida haukkumalla. Alustoilla ja rapuissa se on edelleen varma.

Agilityhallilla omat treenit menivät siis ihan hyvin. Olemme tähän asti olleet seuraamassa myös Selman treenejä torstaisin ilman sen suurempaa showta. Viime kerralla se reagoi sheltin kentälläoloon kuitenkin melko voimakkaasti. Sillä oli hirveä hinku päästä mukaan ja kun se estettiin, sai Velmu melkoisen kilarin ja älämölö mikä siitä pääsi, oli kiusallisen äänekäs.

Jatkossa odotellaan sitten autossa ja säästetään sitä puhtia omiin harjoituksiin.