Velmulla on uusi kaveri, 7-viikkoinen Köpi-poika (Hellraiser Kasper, s.8.2.2012).

Sveitsin kentällä ohjelmassa Selman kiusaamista.

Pääsiäisenä jälkitreeniä.

Jäljen jälkeen vapaata ohjelmaa, vauhdissa mukana Velmu.

Näkymä Pirunvuorelta

Tyrvään Pyhän Olavin Kirkko

Nuori herra kolmen väsyneen tytön kanssa

Velmu 15 viikkoa

Painoa 15 viikkoisena nyt 11,8kg. Kasvu edelleen hidasta, hyvä niin.  Ruokaa Velmu saa vielä kolme kertaa päivässä. Kahdesti reilu 200g, iltaruoka 400g. Sisaruksiinsa verrattuna se on pienikokoinen, en usko siitä kovin iso tulevan aikuisenakaan. Kompakti koko harrastuskoiralle olisi kyllä pelkästään hyvä asia.

-----------------------------------------------------------------

Selman kanssa leikit alkavat olla niin rajuja että muutaman päivän olen ulkoiluttanut Velmua erikseen. Lenkit ovat parin kilometrin mittaisia, kestoltaan noin puoli tuntia ja suuntautuvat takametsään jossa jo pystyy liikkumaan kävellenkin. Lunta on vielä parikymmentä senttiä, paikoitellen maa on jo paljas.

Metsässä kun sen kanssa kävelee kaksisteen, pitää se hyvin kontaktia eikä loittone kauaksi. Selman ollessa mukana, on tilanne toinen ja vanhemman koiran touhut ovat mielenkiinnon kohteena. Harvoin Velmu silloinkaan kovin pitkälle lähtee ja pääsääntöisesti se tulee kutsusta luokse hyvällä vauhdilla. Kunhan lumet metsästä häviävät kokonaan, pitää sille kuitenki opettaa vielä tarkempaa ohjaajan seuraamista.

-----------------------------------------------------------------

Pääsiäisenä silmätipat unohtuivat kotiin ja silmät alkoivat uudestaan rähmimään. Jatketaan tippojen laittamista, toivottavasti vaiva katoaa.

-----------------------------------------------------------------

Tänään aamulenkin jälkeen tein pihalla lyhyen saalistreenin pentuhihalla, tällä kertaa ilman keppiä. Ei mitään uutta, hyvä saalis, hyvät otteet. Rauhoittuu hihaan ja mikä on hiukan erikoista, se myös irrottaa käskystä . Tätähän ei ole juurikaan treenattu joten on ihme että se todellakin tekee niin. Parin minuutin purujen jälkeen lopetin ja laitoin hihan autoon. Vempula oli vielä niin saaliilla ettei sille kelvannut edes nami. Sen ahneuden tuntien, tämäkin on aika harvinaista.

-----------------------------------------------------------------

Aamu ja päiväruoan se saa vieläkin palkkana tottiksesta. Klikkeriä apuna käyttäen sille on opetetettu seuraamista, luoksetuloa, maahanmenoa, istumista ja sivulletuloa. Seisomisen opettaminen ja nouto ovat vasta alkuvaiheessa. Loppuruoan annan kupista ja Velmu osaa jo odottaa "vapaa"-käskyä istualteen eikä ryntää suoraan kupille. Myös "ei"-käskyä se uskoo yllättävän hyvin.

-----------------------------------------------------------------

Kaupunkilenkkejä olen tehnyt kuluvalla viikolla vain yhden, lyhyt lenkki keskustassa ja Kauppakeskus Willan kautta autolle. Ihmiset kiinnostavat (positiivisessa mielessä) edelleen, enää se ei kuitenkaan vedä jokaisen vastaantulijan luokse. Pöhkiminen kaikelle epämääräiselle jatkuu vieläkin (kaukana olevat yksittäiset ihmiset, kannot, kivet, erikoiset äänet), tämä kuuluu ikään ja menee ohi ajan kanssa. Toisille koirille Velmu nostaa joka kerta metelin niitä kohdatessaan, siinä ei paljon namit kiinnosta. Vielä en ole sitä tästä kieltänyt kovasti, ennakointi ja huomion muualle kiinnittäminen on tässä vaiheessa tavoitteena.

-----------------------------------------------------------------

Hyvin Vempulalla on paketti kasassa. Siinä ei ole mitään minua häiritseviä puutteita. Hyvä ruokahalu, saalisviettiä ja taistelutahtoa löytyy. Hermot ovat kunnossa, se todellakin osaa rauhoittua. Sen käsiteltävyys on hyvä, se ei ole kovin terävä eikä ainakaan tässä vaiheessa osoita merkkejä voimakkaasta dominanssista. Sillä on laumaviettiä eikä se ole perinteinen "yhden miehen koira". Puruote on täysi ja voimakas, saalista pitää edelleen kehittää ensimmäisen vuoden aikana. Velmulla on hyvä saalis mutta se ei ole "saalishullu"  joten ensimmäisen vuoden treenit merkitsevät sen kehittymisen kannalta paljon. 

Ei kuormittavia harjoituksia eikä puolustuksen tai aggren kaivamista liian nuorena niin hyvä tulee .