Velmulla on ikää nyt reilu 5,5 kuukautta ja maanantaina kävin ottamassa sen kanssa ensimmäiset purutreenit maalimiehen kanssa Sveitsin kentällä. Maalimiehenä toimi Saaren Ake.

Paremmin ei oikeastaan olisi voinut mennä. Velmulla ei ollut minkäänlaisia vaikeuksia leikkiä vieraan ihmisen kanssa vaikka ympäristö ja tilanne olivatkin aivan uusia. Se puri lujaa ja täydellä otteella, taisteli hyvin ja tarjosi saalista.

Maalimiehen sanoin: "Sillä on kaikki palikat kohdallaan, saalisviettiä on tarpeeksi ja se puree hyvin".

Tokihan vasta tulevaisuudessa selviää sen kuormitettavuus ja sitä kautta sen soveltuvuus lajiin. Terveys on tietty toinen mitä saa jännittää mutta nyt näyttää kyllä oikein hyvältä.

Harjoituksessa näkyi että Velmulle ei ole narun päässä saalista tarjottu. Se keskittyi maalimiehen vartalon liikkeisiin, itse olen leikkinyt sen kanssa harvakseltaan vain pentuhihalla. Kanavointikin tarvitsee harjoitusta ja irroitus ei ole puhdas mutta nämä ovat kuitenkin pikkujuttuja.

Eniten työtä tulee teettämään tulevaisuudessa hallinnan rakentaminen. Kiihkeälle, vietikkäälle koiralle se ei tule aivan itsestään.

Tässä vaiheessa kuitenkin näyttää siltä, ettei sen pää ihan umpiluuta ole eikä se myöskään ole kovin dominoiva, joten eiköhän sen kanssa pärjää.

 

Tarkoitus olisi käyttää Velmua maalimiehellä tänä kesänä harvakseltaan, muutaman viikon välein. Nyt on tärkeämpää keskittyä tottikseen ja jälkeen.